Munka és szórakozás a Balaton hullámain.

Szponzorált tartalom

hajóbérlés Balaton

hajóbérlés Balaton

Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy a hobbim egyben a munkám is. A szüleim gazdasági pályára szántak engem, de én kitartottam azon elképzelésem mellett, hogy művészi pályát szeretnék választani. Annak érdekében, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon, elvégeztem egy marketinges tanfolyamot és mellette a Kaposvári Egyetemen tanultam fotográfus szakon. Az ottani évfolyamtársaimmal alapítottunk egy fotós és grafikus céget Budapesten és néhány év leforgása alatt egészen szép megrendelői kört sikerült kialakítanunk.

A magán megrendelések mellett számos céges megkeresésünk van, a műtermi fotózások mellett nagyon népszerű az outdoor fotózás is, így kooperáltunk a BalatonPro rendezvényszervező céggel, akik hajó bérbeadással is foglalkoznak. Őket itt lehet megtalálni: https://balatonpro.hu/hajoberles-balaton/. A vitorlás hajó nagyon népszerű témává vált a magán és céges megrendelések körében egyaránt.

A magán megrendelések egy-két órás fotózásokból állnak, ahol általában családi fotózásokat, baba-, kisgyerek fotókat készítünk a Balaton hullámain. A fényviszonyok csodásak, ha mégis más pozícióban szeretnénk a megvilágítást, csak fordulni kell egyet a hajóval, és máris kész a tökéletes családi kép. Felhősebb idő esetén gyakran használunk derítővásznat a képek elkészítéséhez. Azért szeretünk együtt dolgozni a BalatonPro-val, mert nagyon rugalmasak és emellett sok eszközzel rendelkeznek, melyek a hajóbérléssel együtt igénybe vehetők. Minden esetben képzett hajóskapitány irányítja a hajót, így nekünk vagy a megrendelőknek nincsen dolgunk a hajó irányításával, teljes mértékben koncentrálhatunk a munkára. Az adott bérlési időintervallumban lehetőség van catering szolgáltatás igénybevételére is, így a megbeszéltek alapján a BalatonPro bekészít ételeket, italokat a hajó saját fridzsiderébe.

Általánosságban elmondható, hogy 1-2 óra elegendő szokott lenni egy fotózásra, ám vannak olyan esetek, amikor a megrendelő össze szeretné kötni a fotózást egy másik eseménnyel, például lánykéréssel, jegyesfotózással, lánybúcsúval, legénybúcsúval, lakodalommal stb… Ilyen esetben tudjuk nekik ajánlani a BalatonPro csapatát, ugyanis az ő fő profiljuk a családi vagy baráti rendezvények szervezése. Így a fontos eseményt mi megörökítjük, távozásunk után pedig folytathatják a privát eseményt a bérelt hajón.

Céges megrendeléseknél jellemző a termékfotózás, például szórakoztató elektronikai termékeket, ruházati termékeket, kiegészítőket rendszeresen szoktunk fotózni a hajóbérlések során. Ilyenkor általában modellek szerepeltetik a termékeket a fotókon, háttérben pedig a Balaton csillogó hullámai láthatóak. A céges fotózások általában hosszabb időtartamúak, mert a beállásnak, a fényeknek pontosabbnak kell lenniük, így az 1-2 óra bérlés helyett akár 1-2 napos fotózásokat is szoktunk szervezni. Ilyen esetben a megrendelő minket szokott felkérni, hogy intézzük a hajóbérlést a BalatonPro-val, amit mi szívesen megteszünk, a kooperációnk következtében ők már pontosan tudják, mire van szüksége egy fotós csapatnak a tökéletes fotósorozat elkészítéséhez. A hajóbérlés részleteiről a BalatonPro weboldalán lehet tájékozódni: https://balatonpro.hu/hajoberles-balaton/

Előfordult már olyan eset is, hogy a BalatonPro hívott minket fotózni az ő céges rendezvényükre, ugyanis nagyon sokan szerveznek céges vitorlás csapatépítéseket, ilyenkor mi szoktunk menni fotózni a társaságot. Az ilyen események mindig nagyon jó hangulatban szoktak telni.

Ha újra kezdhetném a pályaválasztást, akkor sem döntenék másként, a fotózás egy hatalmas élmény, amelyben kiélhetjük kreativitásunkat. A csapat fantasztikus, jobb kollégákat el sem tudnék képzelni, a Balaton pedig egy olyan téma, mely örök, hálás vagyok, hogy egy ilyen csodálatos helyen dolgozhatok!