Most már nyugodtan írom a könyvemet, mert van lakásbiztosításom.

Szponzorált tartalom

biztosítás

biztosítás

6 éves korom óta szoktam mindenféle dolgot írogatni. A nagymamám volt a legnagyobb bíztatom azzal kapcsolatban, hogy soha ne hagyjam abba az írást. Rövidebb kihagyásokkal pedig tartottam magamat ehhez. Rájöttem, hogy az irodalom összekötő erő is tud lenni az emberek között és, hogy eléggé múltszázad-béli az otthonülő, magányos író képe. Elkezdtem versklubokba járni, ahol rengeteg új embert ismertem meg. A verseiken keresztül pedig beleláthattam egy olyan aspektusukba, amit az egyszerű mindennapi beszélgetésekből nem lehet rögtön leszűrni.

 

Ezek a találkozások pedig szép lassan arra motiváltak, hogy én is alkossak valami nagy dolgot. A munkám mellett ezért elkezdtem írni a regényemet. Nem volt túl sok időm rá, de azt kihasználtam arra, hogy minél produktívabb legyek. Nagyon elégedett voltam a teljesítményemmel és a tempómmal, nemsokára azonban egy másik beruházás állította meg az alkotói folyamatot.

 

Vettem egy lakást a szülővárosomban és most biztosítást kellett volna találnom rá. Sajnos a művészeti körökben szerzett tapasztalataim nem készítettek fel egy ilyen típusú dologra, úgyhogy vakon kellett találnom egy megbízható biztosítót. Szerencsére a biztosító szinte házhoz jött, mikor megláttam egy Pannon-Safe Kft – Pénzügyeink biztonságban feliratú internetes kiírást.

 

Félénken léptem fel az oldalra, de nemsokára a nyugalom csobogó patakként folyt végig a tagjaim között. A Pannonsafe oldala nem csak azokra az emberekre volt tervezve, akik korábban már kötöttek biztosításokat. Mivel nekem ötletem nem volt, hogy miként kezdjek bele, ezért hatalmas megnyugvást okozott az, hogy mindegyik biztosításfajtát egy helyen láthattam.

 

Elsőként egy általános tájékoztatót szerettem volna olvasni arról, hogy mire érdemes odafigyelni, mikor biztosítást kötünk. Kerestem egy ennek a leírásnak megfelelő menüpontot, nemsokára azonban rájöttem, hogy túlkomplikáltam a dolgokat. A kezdőlapon kellett csak lejjebb tekernem ahhoz, hogy megtaláljak egy rövid tájékoztatót arról, hogy milyen filozófiája van a cégnek. A Pannon-Safe Kft – Pénzügyeink biztonságban felirat visszacsengett a fülemben, miközben ezt a szöveget olvastam.

 

Ennek keretében figyelmeztettek, hogy nem szabad biztosítás nélkül élni. Bármi történhet a lakásunkkal, bármelyik pillanatban és elképesztő összegeket kéne kifizetnünk egy tűzvész esetén, ha korábban nem kötöttünk rá biztosítást. Ebbe belegondolva, igazán nem tűnik soknak az az évi pár ezer- esetleg tízezer forint, amit egy olyan szolgáltatásra költünk, ami meg tud védeni minket a potenciális veszélyek ellen. Sajnos az élet nem kiszámítható, de felkészülhetünk és megelőzhetjük a teljes katasztrófákat.

 

Ahhoz, hogy a pénzügyeink biztonságban legyenek, nem elég azonban bármilyen biztosítás. Sajnos a magyar embernek megvan az a mentalitása, hogy mindig a legolcsóbbat választja. Ezzel azonban komoly veszélybe sodorhatjuk a családunkat és önmagunkat is. Nem szerettem volna, hogy ez így legyen, ezért az igényeimhez igazodva tájékozódni szerettem volna arról, hogy mennyibe kerül az adott biztosítás.

 

A Pannonsafe pedig szinte kitalálta ezt a kívánságomat, mivel a kezdőlapon minden egyes biztosításfajta ikonja alá rendelve volt egy kalkulátor gomb. Erre rákattintva el kellett fogadnunk pár szerződést és adatvédelmi szabályzatot. Ebből több is volt, de szerencsére nem kellett egyenként elolvasnunk őket, mert egyben is meg lehetett nyitni. Miután ezzel készen voltam, megadhattam az adataimat, ami alapján ki tudott adni nekem egy becsült összeget arról, hogy mennyibe fog kerülni a biztosításom.

 

Most már csak annyi volt hátra, hogy egy rendes dolgozóval beszéljek. Felhívtam őket a felső fejlécen található számon. Alig kellett várnom arra, hogy kapcsolják a kollégát és egész rövid idő alatt át is tudtuk beszélni a részleteket. Meg is jegyeztem neki a végén, hogy meggyőzött teljesen arról, hogy igaz a Pannon-Safe Kft – Pénzügyeink biztonságban feliratuk.