Minőségi autógumit vegyünk, és ne tesztek alapján!

Szponzorált tartalom

https://gumidiszkont.hu

https://gumidiszkont.hu

A https://gumidiszkont.hu maga fejti ki egy blog-cikkében, hogy a gumitesztek nem száz százalékig megbízhatók. Az ilyen szimulációk szerintem hasznosak lehetnek, de ne szentírásként tekintsünk rájuk és, ha mérlegelnünk kell, milyen abroncsot engedhetünk meg magunknak a pénztárcánkhoz képest, ne legyünk restek utána olvasni a témának!

Ebben is segít a https://gumidiszkont.hu, ami egy fantasztikus választékkal kecsegtető webshop, és ahogy utaltam rá, van egy blogjuk rengeteg cikkel. Lesz tehát hol, és mi által kiismernünk ezt a világot. És mindent, amivel a jó gumiválasztási stratégia alá lehet támasztva. A gumitesztekről is olvashatunk tehát, de egyes márkák bemutatója sem elvethető. Természetesen, ha tehetjük, nyúljunk jobban a zsebünkbe, vagy a pénztárcánk mélyére, de kis utánajárással az ár-érték arány is szem előtt tartható náluk úgy, hogy ne kelljen megelégednünk valami rosszabb minőséggel… Azáltal a tény által pedig végképp be leszünk biztosítva, hogy a https://gumidiszkont.hu gagyit – fogalmazzunk így – egyáltalán nem árul. Csak azt, amire jó lelkiismerettel rá tudják mondani szerintem, hogy kategórián belül kiváló minőség. (Nincs is mindenkinek szüksége, hozzáteszem, prémiumkategóriára – még ha pénze lenne is rá… Ha nem minden nap autózunk, nem kopik úgy a gumi, azt se higgyük tehát, hogy az olcsóság, valami nem megfelelőt jelent mindig)

De, akkor mit mondanak arra, honnan induljunk, ha tényleg spórolni szeretnénk? Mondjuk, mert tényleg meg vagyunk szorulva? A https://gumidiszkont.hu/cikk/a-gumiabroncs-tesztekrol-oszinten írásukban is kihangsúlyozzák, az első, hogy tudjuk a méretet és pontosan meg tudjuk határozni a típust. Ez a belépő. Az ő termékkeresőjükben mindent tűpontosan belőhetünk! Ha nem négyévszakosra teszünk, akkor sose mulasszunk időben cserélni. Télen tilos a nyári gumi, és nyáron is hasonlóan rossz ötlet a télit fennhagyni.

Leírják még, hogy a gumitesztek nem tudják az utcai körülményeket szimulálni – na ez a baj velük, így ne ezek alapján hozzunk végleges döntést. A magasabb kategóriájú gyártók előnyben részesítése persze csökkenti a rizikófaktort – ezt elismerik, de tényleg ne higgyük, hogy csak ez a világ létezik.

A náluk lévő kategóriák: Prémium, Középkategória és Budget, de ezek mellett egy csomó, „Egyéb” felirat alá eső márkát is találunk! Ez nekem pedig azt világítja meg (azon túl, hogy profi kereskedővel van dolgunk, akik elhoznak nekünk mindent), hogy a gumik világa oly’ mértékben szerteágazó, hogy a gyártóknak nem kell mindig elsősorban csak az áltagfelhasználókra koncentrálniuk, és nem kell az ettől eltérő tervezés, a palettájukon belül a rendhagyóságot jelentse. Van gyártó, ami mást céloz meg eleve, nem minket így tudjuk azt is, hogy akitől veszünk valamit, milyen igénybevételhez tervezte a gumiabroncsát!

Nos, ezért jó a blogrovat, ahol egészen különös írásokkal tágíthatjuk a látóterünket.