Az ajtónyitás sérülésmentesen olcsóbb!

Szponzorált tartalom

ajtónyitás

ajtónyitás

A vacakoló zár jelentése nem újdonság, számolni kell azzal, hogy idővel a régebbi típusú záraink megadják magukat. De vagy minél előbb cselekszünk, vagy megvárjuk mi sül ki belőle (spoiler: semmi jó). A nehezen zárható ajtóknál számolni lehet vele, hogy nemsokára bár erre sem lesz képes az ajtózár, sőt megeshet az is, hogy egyik nap hazaérve éppenséggel ki sem tudjuk nyitni az ajtót.

Rossz zárak és elvesztett kulcsok miatt egyaránt előfordulhat, hogy ajtónyitásra lesz szükségünk. Mit tehetünk és mit ne tegyünk ilyenkor?

Aki még nem került hasonló helyzetbe, annak felhívnánk a figyelmét, hogy az ajtónyitás rongálás nélkül megoldható, nem szükséges felfeszíteni az ajtót ahhoz, hogy újra nyitni-zárni lehessen!

Az ajtónyitásnál különböző esetek vannak és eltérő technikával oldhatja meg a zárszerelő az efféle helyzeteket. Az egyik leggyakoribb probléma, amivel találkoznak a zárszerelők, hogy az emberek által elveszett kulcsok miatt a bezárt ajtók kinyitása nem megoldható segítség nélkül. Sokan pánikba esnek ilyenkor, de egy tapasztalt zárszerelő könnyen megoldhatja ezt a helyzetet, de ahhoz az kell, hogy ne álljunk neki bütykölni egyedül vagy a szomszéddal, mert nagy az esély rá, hogy csak még nagyobb kárt okozunk. Legtöbbször speciális eszközök segítségével, az adott zár mechanikájának ismeretével nyitják ki az ajtót, anélkül hogy bármilyen kárt okoznának az ajtóban vagy a zárban.

Ezért éri meg zárszervizet hívni és szakértő segítséget kérni. Ebben az esetben az ajtónyitás roncsolásmentesen valósulhat meg!

Néha a zárszerkezetek akadoznak vagy beragadnak, ami megnehezíti az ajtónyitást. Elképzelhető, hogy speciális kenőanyagokkal és szerszámokkal megoldható a probléma, de itt is fontos óvatosnak lenni, nehogy további károkat okozzunk.

A modern műanyag bejárati ajtók és többpontos zárral felszerelt biztonsági ajtók különleges kihívást jelentenek az ajtónyitás szempontjából. Ezek az ajtók általában erős biztonsági zárakkal rendelkeznek, emiatt speciális technikákat igényelnek az nyitásukhoz. Szerencsére a Zárban Otthon szakemberei ezekre az esetekre is fel vannak készülve, a helyszínre már úgy érkeznek, hogy minden eszköz ott legyen az ajtónyitáshoz.

Amikor azt veszi valaki észre, hogy vacakol a zár és egyre nehezebb bezárni, illetve kinyitni azt, akkor célszerű minél előbb szakértő segítséget hívni. Fontos, hogy az ilyen problémákat ne hagyjuk figyelmen kívül, mert az ajtó könnyen nyitva maradhat és veszélyeztetheti az otthon biztonságát.

Máskor azonnali ajtónyitásra van szükség. Azonnali ajtónyitás szolgáltatások is rendelkezésre állnak már, így ha az ajtó bezáródása miatt nem tud bejutni pedig az sürgős lenne, akkor is gyors megoldásra találhatunk. A zárszerelők mindig ügyelnek arra, hogy az ajtó és a zár ne sérüljön, és biztonságosan lehessen azokat újra használni.

Az ajtónyitás tapasztalatot, precizitást és nem utolsó sorban hozzáértést igényel! A Zárban Otthon gyorsan és hatékonyan tud reagálni bármilyen helyzetre, ami a zárakkal kapcsolatos, Budapest bármelyik kerületében.