A csicseriborsó konzerv egész évben megtalálható
Szponzorált tartalom
A csicseriborsó az egyik legősibb kultúrnövények egyike. Közepes méretű száraz hüvelyes, jellegzetes csúcsos kitüremkedéssel. A csicseriborsó konzerv sokkal könnyebben hasznosítható, mint a szárított változat. Ennek oka, hogy konzervként jelentősen lerövidül a főzési ideje. Szárítottan 1 nap áztatás után is körülbelül 2 órán át kell főzni.
De miért fogyasszunk csicseriborsót? Szuperélelmiszerként változatos felhasználhatóságánál és egészségünkre gyakorolt számtalan jótékony hatásánál fogva, érdemes bevonni a mindennapi étkezéseinkbe.
A csicseriborsó konzerv formában egész évben elérhető, így ripsz-ropsz összedobhatunk belőle egy finom vacsorát a családnak. Az interneten már számos csicseriborsó receptet lehet találni, így messze sem kell menni az új ötletekért.
Együk gyakran, mert a csicseriborsó kitűnő fehérjeforrás, magas vas- és rosttartalommal rendelkezik. Jelentős fehérjetartalma miatt kiváló alternatívája a húsféleségeknek, jól beilleszthető a diétás étrendbe, emellett csökkenti a koleszterinszintet, sőt, rákellenes hatású.