Vajon mitől lesz egy napelem minőségi?

Szponzorált tartalom

A napelemek hosszú élettartamának titka

A napelemek hosszú élettartamának titka

Sokan talán nem is tudják, hogy mennyire jó befektetés a napelem. Habár egy sokára megtérülő befektetésről van szó, mégis teljes mértékben megéri. Ha nem gond számodra az, hogy nagyjából 10 évet várj egy befektetés megtérülésére, akkor nem csak okos befektető vagy, de még jól is fogsz járni. Hiszen egy jól kialakított napelem rendszerrel egy családi ház vagy lakás teljes energiaellátása kiváltható. Ezzel pedig teljesen függetlenné lehet válni az energiaszolgáltatóktól, és még pénzt is lehet vele spórolni. Ugyanis az energia manapság nem egy olcsó dolog, és gondolom ezt a pénzt mindenki tudná valami másra, hasznosabb dologra fordítani. Nagy nehezen én is rávettem magamat arra, hogy komolyan elgondolkozzak azon, hogy napelem rendszert telepítsünk a házunkra vagy az udvarunkra. Ez egy nagy elhatározás volt a részemről, hiszen nem egy olcsó dologról van szó. De a Napelem Pályázatok oldalán nagyszerű pályázatokat is lehet találni magánszemélyek számára is, így ezeknek elkezdtem komolyan utána nézni. Vannak nagyon jó lehetőségek, amikkel érdemes lehet élni. A Napelem Pályázatok oldalán minden információ részletesen le van írva, így még azt is megtudhatjuk, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy egyáltalán pályázni tudjunk.

Illetve nem csak magánszemélyeknek, de vállalkozások számára is nagyon kedvező pályázatokat lehet találni. Éppen ezért érdemes az oldalon komolyabban is szétnézni.

Amikor először találkoztam az oldalukkal, nagy meglepetés volt számomra, hogy mennyire informatívak, és egyből látszódott már a weboldalon is, hogy ügyfélközpontúan gondolkoznak. A honlapjuknak az a célja, hogy minden leendő ügyfelüket és minden érdeklődőt a lehető legjobban tájékoztassanak mindenről, ami napelemmel kapcsolatos. Éppen ezért az oldalon már egyből megtudhatjuk azt is, hogy a háznak milyen feltételeknek kell megfelelnie ahhoz, hogy a napelem telepítéshez alkalmas legyen. Illetve arról írnak, hogy mi A napelemek hosszú élettartamának titka. Ha téged is érdekelnek ezek a témák, akkor mindenképp érdemes ellátogatni az oldalra.

De nézzük is, hogy mik azok a feltételek, amiknek mindenképpen meg kell felelnie a háznak ahhoz, hogy a napelem modulok telepítéséhez alkalmas legyen.

Amikor kiérkezik házhoz egy szakember, hogy felmérje a lehetőségeket, akkor figyelembe veszi, hogy milyen a tető szerkezete, elég erős-e ahhoz, hogy elbírja a napelem modulokat, illetve a tartószerkezetet, megvizsgálja a tető dőlésszögét és a tájolását is. Ezen kívül fontos még, hogy a tető környezetében ne legyen semmi olyan tényező, ami komoly árnyékot vethet a napelemekre. Ha ezek teljesülnek, és a szakember úgy ítéli meg, hogy a háztető alkalmas a napelemes rendszer telepítésére, akkor következik annak a kiszámolása, hogy mennyi modulra van szükség ahhoz, hogy az egész ház fogyasztását ki tudja majd idővel váltani a napelem által termelt energia.

Én mindenre nagyon kíváncsi voltam, ami napelemmel kapcsolatos. Így szinte minden információt elolvastam, amit csak találtam az oldalon. Ennek köszönhetően talán már tudok is válaszolni arra a kérdésre, hogy mi A napelemek hosszú élettartamának titka.

Ha nekem kéne megfogalmazni erre a kérdésre a választ, akkor azt mondanám, hogy a hosszú élettartam titka a megfelelő minőségű modulok és alkatrészek használata, a rendszeresen karbantartott inverter és a megfelelő szakember kiválasztása. Ha ezek mind megvannak, akkor nagy valószínűséggel nem kell majd nagy összegeket költenünk arra is, hogy időközben ki kelljen cserélni a modulokat. Az inverternek nagy szerepe van abban, hogy megfelelően átalakuljon a nap energiája és ki tudja szolgálni a mi igényeinket. Ha ez meghibásodik vagy nem jól lesz megszerelve, esetleg a karbantartás nem megfelelő, akkor ütközhetünk abba a hibába, hogy 10 év alatt sem fog megtérülni a napelembe fektetett összeg.

Ha számodra is fontos a megfelelő minőség, a szakértelem és az, hogy pontosan azt kapd, amit szeretnél, akkor a Napelem Pályázatok oldalára mindenképp érdemes ellátogatni.

Minden, amit most megosztottam veled, és amit én a napelemekről tudok, az ő oldalukról származik. Hiszen annyira jól összeszedtek minden fontos tudást egy helyre, hogy máshol már szinte utána sem kell olvasnom a dolgoknak. Minden egyértelműen és közérthetően van megfogalmazva, így még attól sem kell tartani, hogy esetleg nem fogsz érteni mindent.

Ne feledd! Ha hosszú élettartamú napelemet szeretnél, akkor a Napelem Rendszerek csapatát bízd meg a napelem rendszered kiépítésével. Én mindenképpen őket fogom választani és bízok abban, hogy neked is tudnak segíteni.