Lassan készül a tradicionális pezsgő

Szponzorált tartalom

Tradicionális pezsgő

Minden italnak megvan a maga története, ami kifejezetten sokat mond el az adott termékről. A tradicionális pezsgő esetében ez kifejezetten hosszú fejezetekben értendő. A gyártás ugyanis elhúzódik alkalmanként 3 évig, ami elég ritka, főként a mai rohanó világban. Képzeljük csak el, hogy ránézünk egy gyönyörű fürt szőlőre és abban a pillanatban tudatosul bennünk, hogy 24-36 hónapra van szükség, mielőtt az abból készült finomságot magunkhoz vehetnénk.

Mennyi munka van ebben?! A tradicionális pezsgő sajátos technológiájából adódóan, lassan születik meg. Ugyanabban az üvegben lesz értékesítve, amiben kiforr. Ez nem gyakori, még a pezsgők esetében sem.

Több hónapon át mozdulatlanul áll, majd kezdetét veszi egy rendszeres forgatás, aminek végén a palack szájához leülepedett seprőt eltávolítják. Ekkor még a tradicionális pezsgő átesik egy utólagos likőrözésen és újabb pihenőidő után megy ki a boltok polcaira. Érdemes részleteiben is megismernünk a készítés mivoltát, mert akkor biztosan jobban értékelni fogjuk az enyhén élesztős ízt, amit nyújt.