Infraszauna a hideg téli napokra

Szponzorált tartalom

Szauna

A téli időszakban, amikor hideg vagy nyirkos az idő, gyakran érezzük, hogy nehezen tudunk átmelegedni, esetleg az ízületek és csontok táján is kellemetlen az érzés. Nem véletlen, hogy az északi népek, ahol hosszúak a telek, megtalálták erre a megoldást.

A technikának köszönhetően, az infraszauna egyszerű megoldást kínál. Nem szükséges energiaigényesen kályhát és köveket melegíteni, hanem a jótékony sugarak igénybevételével lehet élvezni az infraszauna remek hatásait.

Ez a módszer azoknak is megfelelő, akik nem bírják vagy csak nem kedvelik a hagyományos szaunák magas hőmérsékletét. Ugyanis itt mindössze 40 – 60 C fok meleg van. Valójában az infraszauna a napsugárban megtalálható jótékony, többségében infravörös sugarakat használja és mellőzi az ultraviola sugárzást, ami káros a bőrre, különösen annak kollagén rétegére.

infravörös sugarakat majdnem teljes egészében elnyeli a bőrünk, viszont a meleget kifelé sugározza, amivel előidézi az izzadást, de ugyanakkor a begyűjtött meleget megtartja.