Falra szerelhető rack szekrény

Szponzorált tartalom

Rack szekrény

Az informatikai berendezéseket általában szabványos méretű szerver tárolókba helyezzük, ami növeli a teljes adatközpont hatékonyságát. Erre szolgál a különböző kialakításban elérhető rack szekrény. Ez állhat két vagy négy szerelő sínnel (rúddal) ellátott nyitott állványokból, oldalsó panelek nélkül vagy zárható, szerelő sínekkel, első és hátsó ajtóval ellátott oldalpanelekből.

A rack szekrény magasságát U betűvel jelölt egységekben kell mérni (minden rack cella magassága 1,75 “/ 44,45 mm), így a javasolt magasság 2U-tól 58U-ig terjed. A padlóra állítható és a falra szerelhető rack szekrények a korlátozott területtel rendelkező helyiségek vagy a nagyobb biztonsági követelményekkel rendelkező intézményeknek optimális választás.

Annak érdekében, hogy a berendezés megfelelő hőmérsékleten működjön, a legtöbb rack szekrény elősegíti a passzív hűtést. A felső és az alsó panelek szellőzőnyílásai maximális légáramlást biztosítanak. A kényelmes kábelvezetés érdekében, a rack szekrény 3 méteres hurok kötéses kábelköteggel rendelkezik, ami megkönnyíti a kábelek tisztán és rendben tartását azáltal, hogy rögzíti vagy a rackhez köti azokat.

Az önzáró anyag bármelyike méretre vágható, így lehetővé teszi a berendezés kábeleinek körbefonását. Néhány rack szekrény olyan görgős kivitelben is kapható, amelyek biztosítják a könnyű hozzáférést, miközben akadálytalan mobilitást garantálnak az iroda, a stúdió vagy a szerverszoba körül. Ráadásul a rack szélessége és magassága a szokványos ajtóméretekhez is illeszkedik.