Hogyan készíthető el a sushi rizs?

sushi rizs

sushi rizs

Aki a sushit szereti, az tudja, hogy az elkészítéséhez nem hagyományos rizsre lesz szükségünk. A gondosan átválogatott rizsszemek semleges ízzel rendelkeznek, így könnyebben át tudják venni a környezetükben lévő nyers alapanyagok aromáját. A sushi rizs főzése eltérő és még csak fűszerezni sem szabad főzés közben. Első lépésként alaposan át kell mosni, legalább háromszor, amíg a víz átlátszó lesz. Főzőtálba helyezzük és felöntjük vízzel. Üvegfedő alatt pároljuk tökéletesre.

A sushi rizs keverése főzés közben szigorúan tilos. Kislángra helyezzük, majd lefedve 15 percig pároljuk. Ha kész, levesszük a tűzről és további tíz percig állni hagyjuk. A sushi rizs azonnal fogyasztható, kedvünk szerint formázható. Kezdők számára is könnyedén elkészíthető, hiszen nem lehet elrontani. A Bulkshop webbolt oldalára kattintva, 1 kg kiszerelésben rendelhető meg. Innen könnyedén be tudjuk szerezni a többi sushi alapanyagot is, mint az algalapot, wasabi pasztát és a szójaszószt. Sőt, együtt rendelve extra kedvezményre számíthatunk.