Egyre enyhébb telek várhatóak

Klíma fűtéshez

A tudósok már számtalanszor megkongatták a vészharangot a Föld felmelegedése miatt. Kétségtelen, hogy rengeteg hátránnyal jár az éghajlat megváltozása. A sarki jégtakaró elolvad, ezért drasztikusan megemelkedik a tengerek szintje. Egyre több természeti katasztrófa történik, az el-sivatagosodás miatt pedig rengetegen kényszerülnek végleg elhagyni a hazájukat.

Azonban, van egy előnye is a globális felmelegedésnek. A telek végre nem lesznek annyira hidegek, ezért jelentősen átalakulhatnak a fűtési szokások. Míg régebben hatalmas luxusnak számított, ha valaki klímával szeretett volna fűteni, ez manapság már egyre reálisabb opciónak tűnik. A modern készülékek többsége már meleg levegő bejuttatására is képes. Az sem jelent problémát, ha kint jóval hidegebb van, mert a kiemelkedő teljesítménynek köszönhetően, lehetségessé válik a szoba felmelegítése. Elképzelhető, hogy szükség lesz néhány perces pufferolásra, de ezt követően magas színvonalon történik majd a működés. Mivel a klíma célzottan és erősen képes kifújni a meleg levegőt, ezért igen hamar felmelegszik majd a szoba.

Az sem jelent problémát, ha valaki pólóban és rövidnadrágban szeretne lenni, mert nem lesz akadálya a nagyobb fokozaton történő fűtésnek. Olyan készüléket érdemes választani, amelyik az A-energiaosztályba tartozik. Így nem lesz annyira magas a villanyszámla sem. Jó döntésnek bizonyulhat az inverteres típus megvásárlása, mert így kevesebb energia fogy majd. A hőingadozás sem lesz annyira drasztikus. Nem kell az állandó ki- és bekapcsolás miatt sok áramot használni. Az inverteres klímák amúgy is nagyobb hatékonysággal használhatóak a téli időszakban a fűtésre. Szinte egyáltalán nem csapnak zajt, tehát senkit nem fognak zavarni.

A klimaszakaruhaz.hu weboldaláról többféle verzióban vásárolhatóak meg. A kínálatban LG, Samsung, Toshiba, Gree, Fisher és Fujitsu készülékek találhatóak. Korrekt árért cserébe kerülhet sor a megrendelésükre, illetve a beszerelésükre. Érdemes minél hamarabb felvenni a kapcsolatot a szakemberekkel, mert télen olcsóbban dolgoznak.