A méltán híres budafoki pezsgő

Budafoki pezsgő

1882-ben Törley József megalapította az első magyarországi gyárát. A tehetséges pezsgőkészítő észrevette, hogy Budafok kiválóan alkalmas a gyártásra, nemhiába vásárolt ott présházat és házhelyet. Ezért is olyan ismert a budafoki pezsgő, hiszen ezen a területen alapította meg a máig piacvezető vállalatot. Idővel sikeres üzletemberré vált, ugyanis akkoriban ő volt a Monarchia legelismertebb pezsgőgyártója.

Az italok igen népszerűvé váltak, nemcsak hazánkban, hanem messze földön is. A budafoki pezsgő szinte már a franciával vetélkedett és elengedhetetlen volt a nemes családok asztaláról. Manapság különböző programokat szerveznek az érdeklődőknek, hogy megtekintsék a híres pincét, illetve a Törley Múzeumot.

Ezáltal az odalátogatók betekintést nyerhetnek a pezsgőkészítésbe, valamint megkóstolhatják a remek budafoki pezsgőt is. Ezekről a rendezvényekről és az egyéb kulturális programokról többet megtudhat, amennyiben fellép a Törley honlapjára. Vegyen részt az eseményen és ismerje meg Magyarország leghíresebb pezsgőjének a történetét!